Горещи новини

Силов атлет от Разлог е вторият най-силен мъж в България за 2021 година

-9:58-Razloginfo.com

За шеста поредна година Царево беше разтърсено от големите тежести на железните мъже на Българската федерация на силовите атлети „Айрън мен“. Състезанието беше и с ранг на Държавно първенство и определи „Най-силния мъж на България за 2021 г.“ Събитието се проведе по покана и под патронажа на кмета на Община Царево инж. Георги Лапчев. Турнирът е част от кампанията „Силните срещу дрогата“ на МКБППМН-Царево и БФСА „Айрън мен“. В състезанието взеха участие седем от най-силните национални състезатели.

Железните атлети премериха сили в шест от традиционните и най-атрактивни спортни дисциплини в силовия многобой – „Дърпане на пожарен автомобил 18 тона“; „Щафета“ – фермерска разходка – 2х150 кг. и кобилица 350 кг.; „Логлифт за максимален брой повдигания на тежестта“; „Обръщане на гума 420 кг.“; ‘Мъртва тяга“ в рамка с 350 кг. – за бройка и „Атлас стоун“ – 140 кг. прехвърляне за бройка през 140 см.

В шестте дисциплини доминира миналогодишният победител Христо Мусков, който направи и опит на 162,5 кг. за подобряване на държавния рекорд в Логлифта. Малко не му достигне да заключи лактите, за да бъде признат опитът му за успешен. Мусков, който е три пъти световен и европейски шампион по силов трибой се закани да атакува рекорда на следващото състезание.

Втори завърши дебютантът от Разлог Петър Найденов, а трето място само на половин точка взе Аспарух Тотев, който също е универсален боец и има европейска титла в канадската борба. Битката за четвърто и пето място също беше много оспорвана и отново само с половин точка преднина, Юрий Божанов изпревари в генералното класиране легендата в българския силов многобой Велизар Митов.

Незабравими емоции, много адреналин, силни мъже и красиви жени, това са състезанията за най-силен мъж на БФСА „Айрън Мен“.

Източник: sportal.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!