Горещи новини

Силно представяне на най-малките шахматисти на Банско

-17:53-Razloginfo.com

Младите шахматисти Иван Атанасов и Емилия Пазвантова от Банско се справиха отлично на два престижни шахматни турнира.


В събота в гр. Павликени се проведе осмия открит турнир по шахмат „Маринополци“. В него взеха участие близо 80 състезатели и любители на тази древна игра. Освен участници от България, претенденти за наградния фонд бяха и състезатели от Германия и Франция. На този спортен форум една от младите надежди на шахмата в Банско – Иван Атанасов, се класира на второ място и взе сребърен медал в най – малката възрастова група – за деца до 8 години.
В неделя, на петия открит турнир по шахмат „Полски гамбит“ в град Полски Тръмбеш, Емилия Пазвантова, една от най-малките участнички в него, се класира на престижното четвърто място при огромна конкуренция в своята възрастова група. Изключителен малшанс, лиши талантливата шахматистка от Банско от възможността да се качи на почетната стълбичка. Записаните за този турнир около 80 участници, предложиха на зрителите оспорвани двубой под зоркия поглед на организаторите от Шахматен клуб Асеневци от Велико Търново.

 

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!