Горещи новини

Силно земетресение разлюля Родопите

-9:52-Razloginfo.com

Силно земетресение разлюля Девин малко слез 8.30 часа тази сутрин и сериозно уплаши местните хора.Трусът разтърси земята хоризонтално с бучене.

Според данните на НИГГГ-БАН – Секция Сеизмология, епицентъра му е бил между Девин и Пазарджик и е било с магнитуд 3.2 по скалата на Рихтер, на дълбочина 5 км.

Преди това в самият Девин беше разтърсен и от трус с магнитуд 3.8 по скалата на Рихтер, на дълбочина 15 км., според данните на НИГГГ-БАН – Секция Сеизмология.

Следват и множество вторични, по-леки трусове в района на Девин, отчетени с магнитуд 2.2 и 2.1, предаде репортер на „Марица“ в Девин.

По данни на кмета на община Девин Здравко Иванов трусовете са усетени сериозно в жилищните блокове, където на 5-ти и 6-ти етажи са се разместили секции.  „Усетиха се много силно два труса и звуково, и физически. Няма данни за пострадали“, каза Иванов.

Припомняме, че на 23-ти март четири земетресения разлюляха Девин.

Според жители на Пловдив трусът е усетен и в града под тепетата по високите етажи в районите, които са най-близо до планината.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!