Горещи новини

Силно земетресение в Хърватия, град е сринат от труса

-16:15-Razloginfo.com

Земетресение с магнитуд от 6,3 е регистрирано в Хърватия. Трусът е бил регистриран в 12.15 ч. местно време и е продължил 20 секунди.

zeme

Епицентърът на труса е бил на 47 километра югоизточно от Загреб на дълбочина от 10 км, в най-близкото населено място – Петриня, има разрушения, загинало е едно дете, има и ранени, чийто брой не се уточнява, част от Загреб е без електричество, съобщават хърватски медии.

Към момента няма информация за българи, нуждаещи са от подкрепа, след земетресението, разлюляло Хърватия, съобщават от Министерството на външните работи.

Словенската атомна централа в Кршко е била спряна по обичайната процедура в случай на големи природни бедствия.Хърватската армия се придвижва към Петриня, където пристигат поне 300 войници, за да окажят помощ. Положението там е драматично, има много разрушения, местни медии описват града като „унищожен“.

Кметът на Петриня Даринко Думбович в първото си изявление след поредното силно земетресение заяви, че половината град е разрушен и поиска да им бъде изпратена спешна помощ.

Предишния ден  централната част на Хърватия беше разлюляна от земетресение с магнитуд 5,3 по Рихтер, което причини материални щети.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!