Горещи новини

Силите на НАТО в Косово са в бойна готовност

| 11:24

Международните сили за сигурност в Косово (KFOR) са били приведени в бойна готовност и ще се намесят в конфликта, ако стабилността на страната бъде застрашена. KFOR също така в съобщение до медиите призовава Белград и Прищина към диалог и възстановяване на стабилността по мирен път.Настоящият контингент на KFOR се състои от 3775 чуждестранни военнослужещи от 28 държави, предимно членки на НАТО и техни съюзници. Сред тях има и 30 български военнослужещи.

Дойдоха и първите международни реакции след сериозното напрежение между Косово и Сърбия. Русия обвини Косово, че не признава сръбските права в държавата, а Вашингтон призова косовските власти да отложат с един месец въвеждането на нормите, които предизвикаха конфликта.

Косовската полиция съобщи на страницата си във Facebook за изстрели от страна на сръбските протестиращи. „На някои места някои от изстрелите бяха насочени към полицейските части, но за щастие нямаше жертви“, заявиха от полицията.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!