Горещи новини

СЗО: COVID ще усложни нещата през следващите три месеца, но краят се вижда

-16:45-Razloginfo.com

Д-р Дейвид Набаро, специален пратеник на Световната здравна организация по въпросите на COVID-19, заяви, че вирусът ще създаде много трудна ситуация „поне“ през следващите три месеца, но „краят се вижда“.„Опасявам се, че преминаваме през маратон, но няма как да се каже, че сме в края – виждаме края, но не сме там. И преди да стигнем до него ще има някои неравности. И не мога да ви кажа колко тежки ще бъдат, но поне мога да ви кажа какво очаквам. На първо място този вирус продължава да се развива – имаме Омикрон, но ще има и още варианти. Второ той наистина засяга целия свят. И докато здравните служби в Западна Европа почти се справят в много други части на света те са напълно претоварени. И трето напълно ясно е, че няма възможност за големи ограничения в нито една страна, особено в бедните страни. Хората просто трябва да продължат да работят и затова пред политиците в момента има някои много трудни решения. Това ще бъде трудно поне през следващите три месеца“, допълни д-р Дейвид Набаро.

Запитан за предположението, че два или три пъти годишно може да има вълни на коронавируса той добави, че начинът, по който се държи този вирус, откакто го срещнахме за първи път е, че той се натрупва и след това се покачва доста драматично, след което отново се понижава и след това отново се покачва на всеки три или четири месеца.

„Трудно е да се използва поведението в миналото, за да се предскаже бъдещето. Животът може да продължи, можем да възстановим икономиката в много страни, но просто трябва да имаме наистина добри планове за справяне с вълните“, каза още д-р Дейвид Набаро.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!