Горещи новини

СЗО свиква спешна среща заради нов вариант на COVID-19

-14:24-Razloginfo.com

Експерти от Световната здравна организация днес пристигат в ЮАР, за да извършат проучвания и да оценят каква е ситуацията след новооткрития щам на коронавируса B.1.1.529. Междувременно днес ще се проведе и извънредно заседание на Организацията. Мутацията е била регистрирана при 22-ма души. Тя е „най-лошата, откривана досега“, защото има възможност да заобикаля имунитета, заяви експерт.Заради този вариант, Великобритания въведе спешно карантина за пристигащите от ЮАР и пет други държави в Африка. Полетите от тях временно са спрени, а страните са включени в червения списък за пътуване.

Първи случай на инфекция с новия щам е открит в Израел при гражданин, завърнал се от Малави. Пресслужбата на израелското министерство на здравеопазването обяви това днес.

„Щам на коронавируса, открит в няколко страни в Южна Африка, е открит в Израел при гражданин, който се е завърнал от Малави. Освен това има съмнения за още два случая на заразяване при завърнали се от чужбина граждани, които в момента очакват резултатите от тестовете в изолация“, се казва в изявлението.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!