Горещи новини

СЗО отчете спад с 15% на разпространението на Covid-19

-16:00-Razloginfo.com

Световната здравна организация посочи, че през последните седем дни в света са регистрирани 3,5 милиона нови случая на Covid-19, което представлява понижение с 15% на темповете на разпространение на болестта спрямо предходната седмица.

Общият брой на смъртните случаи, причинени от коронавирус в света, е спаднал за същия период със 7% до общо 78 000 смъртни случая. Смъртността намалява почти навсякъде с различно темпо, с изключение на Африка, където се покачва с 11%, отчита СЗО.

Процентът на заболеваемост е нараснал в Африка с 22% и в Западна част на Тихия океан с 6%, докато през същия период в Европа разпространението на инфекцията е намаляло с 26%, в Югоизточна Азия с 24% и в Америка – с 2 на сто.Ден по-рано генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус заяви, че пандемията от Covid-19 далеч не е приключила.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!