Горещи новини

СЗО обмисля кога да обяви край на пандемията

| 14:10

Пандемията се дефинира от човешкото поведение и вируса. Едно от нещата, които се случиха на 30 януари 2020 година бе, че СЗО определи ковид-19 за пандемия с интернационален мащаб. Това сложи началото на всички защитни ограничения в интернационален план, които от този момент се трансформираха в норма.Имахме световна стратегия за разпространяване на имунизацията, страните измислиха по какъв начин да подходят към рестриктивните мерки в отбрана на публичното здраве. Това е изключителна обстановка която не престава над две години. Това бе методът да се оправим с нея. Сега те казват за това какви са стъпките, с цел да се обяви край на пандемията.

Докато случаите на заразени на доста места се понижават, виждаме, че в Хонконг сега нарастват смъртните случаи. Китай току-що заяви за над хиляда инфектирани за един ден, за пръв път от две години. Стигнахме ли до миг, в който нещата започват още веднъж да се утежняват?

Една от истините на пандемията е, че тя не стартира по едно и също време на всички места и по един и същи метод и няма да свърши внезапно. Виждаме места като Китай и Хонконг, които са употребявали разнообразни ваксини, които могат да имат разнообразни равнища на резултатност. Хонконг съответно имаха проблеми с имунизирането на някои от възрастните и уязвимите. Само тъй като пандемията наподобява като че ли е завършила в някои части на света като Съединените щати, това не значи, че е завършила на всички места. Това ще се проточи за много време. Няма да приключим с това. Ковид няма да изчезне.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!