Горещи новини

СЗО към производителите на ваксини: Преследвате печалби, докато най-бедните се мъчат

-9:19-Razloginfo.com

Генералният директор на Световната здравна организация подложи на остра критика производителите на ваксини срещу Covid-19. Тедрос Аданом Гебрейесус ги обвини, че преследват печалби, докато по-бедните страни се мъчат да наваксат с ваксинацията. Той настоява приоритет да бъде програмата КОВАКС, а не „печалбата на акционерите“.В същото време регионалният директор на здравната организация Ханс Клуге предупреждава, че Европа отново е епицентър на пандемията, а процентът на хоспитализация е по-висок в страни с по-ниски нива на ваксинация. В Германия политиците обсъждат строги наказания за представяне на фалшив зелен сертификат.

Притежаването на такъв документ ще се наказва като особено тежко престъпление. ХДС призовава за бърза промяна в законодателството и са готови с проект, който ще вкарат в пленарната зала идната седмица.

В САЩ администрацията на президента Джо Байдън даде 2 месеца срок на компаниите и фирмите с над 100 служители да въведат режим на ваксиниране или тестване.

От 4 януари идната година служителите, които не са имунизирани, ще трябва да представят отрицателен тест веднъж седмично. При нарушения глобата за фирмите ще е минимум 14 000 долара.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!