Горещи новини

Сертификатът COVID Shield гарантира системно прилагане на стриктни мерки за безопасно пазаруване в 105 магазина на Lidl в страната

-12:54-Razloginfo.com

Сертификатът COVID Shield гарантира системно прилагане на строги мерки за сигурност и безопасност в търговската мрежа на Лидл България. Изискванията на сертификацията по международния стандарт COVID Shield включват и регулярни одити на всеки два месеца на всичките 105 магазина на веригата. По този начин се гарантира, че разписаните мерки се прилагат реално и системно и клиентите на веригата могат да пазаруват спокойно и безопасно.

През септември Лидл България стана първата хранителна верига, получила този сертификат от представителите на TÜV AUSTRIA за страната. Компанията бе сертифицирана с най-високото ниво – „Отлично“. Именно то предполага провеждането на контролни одити на всеки 2 месеца на всичките 105 обекта на веригата в продължение на 1 година. По този начин максимално се намалява рискът от разпространение на всякакви вируси, включително и COVID-19.

„Сертификатът COVID Shield гарантира, че прилаганите мерки са адекватни и реално се спазват. При процеса по сертификация нашите одитори потвърждават, че въведените от компанията политики и процеси отговарят не само на изискванията на националното законодателство, но и на препоръчителните световни практики. Впоследствие, при контролните проверки и посещенията на обектите, одиторите ни потвърждават, че разписаните мерки се прилагат реално и системно“, обяснява Димитър Краев, представител на TÜV AUSTRIA за България. По този начин, освен здравословни и безопасни условия, мерките гарантират и непрекъснатост на бизнеса при евентуални по-мащабни карантинни мерки, допълва още той.Сертификатът COVID Shield има за цел да подпомогне българските компании да изградят доверие сред служителите и клиентите си, че прилагат всички необходими мерки за осигуряването на безопасна и сигурна среда. Още от самото начало Лидл България въведе отговорни и сигурни процедури за превенция срещу COVID-19, които перманентно се спазват, и които доведоха до получаването на световния сертификат COVID Shield.

Днес във всичките 105 Lidl магазина, както и в складовите бази и офисите на компанията, се прилага цялостна система от ефективни мерки и действия, с които се предотвратява разпространението на вируси – от осигуряването на задължителни предпазни средства за служителите и плексигласови прегради на касите във всички търговски обекти до регулярна ежедневна дезинфекция.

В дните преди празниците от веригата напомнят, че Коледа е за споделяне с любимите хора, но и че сега е особено важно да споделяме и отговорността при пазаруване. За това апелира и шеф Манчев в специално видео, който вече се излъчва в ефира.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!