Горещи новини

Сериозна балтия с цената на дърва и пелети

-15:43-Razloginfo.com

Цената на дървата за огрев и пелетите скача значително с приближаването на зимата. Тонът пелети в момента струва на купувачите около 500 лв., а кубикът дърва – между 90 и 100 лв.Очаква се поскъпването да продължи, като то се дължи основно на скока в цените на тока и природния газ, предаде бТВ.

Във Враца цената на кубик дърва достига 200 лв. Въпреки поскъпването те се търсят като топъл хляб и търговците изготвят списък с чакащи.

Една от причините за повишеното търсене е, че много от домакинстват, които до момента са се отоплявали на ток, се притесняват от поскъпването му и предпочитат да имат алтернатива.

В малките градове като Мездра повечето хора се отопляват на дърва.

За тези, които се отопляват на пелети, тази зима ще бъда значително по-скъпа, защото цената им е скочила от 360 на 500 лв. за тон.

Въпреки поскъпването дървата и пелеите остават най-евтината суровина за отоплени, като търсенето надвишава предлагането.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!