Горещи новини

Селската чешма навъртя 700лв. сметка за два месеца

| 13:01

Селска чешма и селска тоалетна „навъртяха“ 700 лева сметка за вода за два месеца. За малкия бюджет на берковското кметство Бързия сумата е баснословна, но парадоксалното е, че чешмата няма водомер. А голямата сметка не се дължи на повишение на цената на водата – тя е една от най-ниските в страната. Проблемът, освен високата сметка, е, че водата от чешмата не винаги е бистра и чиста.Според получената сметка са използвани 700 кубически метра, а точно толкова е водоемът на Бързия. Досега сметката за вода е била в рамките на 50 лева, казва кметът на селото Атанас Алексов.

Ние не искаме да не плащаме, но да плащаме това, което сме консумирали, и да бъдат човешки сметките, а за тази чешмичка и за една тоалетна да плащаме толкова много пари е невъзможно за нашето кметство, което е с 40 и няколко хиляди лева годишен бюджет. Това е сума, която е невъзможна за моето село, казва Алексиев.

Чешмата няма водомер, но кметът не знае на каква база се изчислява разхода ѝ на вода.

Вие казахте, че тук няма водомер на тази чешма според вас изчислена, но количеството, което е изтекло точно това е моя проблем. Затова не исках да платя сметката, която ми изпрати.

Бившата шефка на ВиК е написала някаква заповед началото на годината и въз основа на тази заповед на някакви техни бази идва тази сметка, която е необоснована, каза Алексов.

Местните жители казват, че не ползват вода от водоснабдителната мрежа, защото има примеси с пясък и мирише, а заради нея се повреждат пералните им.

Кметът отбелязва, че благодарение на неговата администрация най-накрая има проект за утаител на водата в селото, за да се приключи с нейното замърсяване.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!