Горещи новини

Сексът след 40 г. е най-страхотен

-18:00-Razloginfo.com

С напредване на възрастта качеството започва да превъзхожда количеството.Сексуалната зрялост при мъжете настъпва на 40-50 г., и е пряко свързана с повечето успешни оргазми при жените на тази възраст. Досега не се бяхме замисляли, че например 30-годишните имат да покоряват още доста сексуални върхове, докато се усъвършенстват, но има логика в това твърдение на американския сексолог Дейвид Шнарц, пише highviewart.com. То е подкрепено и с анкета на втория по популярност британски сайт за извънбрачни запознанства – illicitencounters.com.

На въпрос към почитателите си: “На каква възраст сексът е най-удовлетворяващ?”, получава следните резултати: 37% от жените и 34% от мъжете отговарят, че това се случва след 40-годишна възраст. Един от участниците в проучването се обосновава така: “40-годишните имат по-малко задръжки от 20-годишните, а и повече опит. Те наистина знаят какво искат в интимния си живот и това е: страхотен секс!”

Вярно е, че при една дългогодишна връзка сексът се превръща в рутина и се прави по-рядко, но когато се случи, наистина е великолепно преживяване. Така е, защото с течение на времето партньорите са напаснали страстите и извивките си, знаят перфектно какво искат един от друг и как да си го доставят. Може би преживяването не е чак толкова бурно и зареждащо с адреналин, както когато сме студенти и се опитваме да го направим преди съквартирантката ни да се е прибрала вкъщи, но е интимно по начин, който никога преди това не сме си представяли.

Друго проучване – на американския информационен сайт healthywomen.org сочи, че 89% от жените на възраст между 45 и 55 г. експериментират усилено в леглото. Този процент е учудващо по-висок, от която и да било друга възрастова група – дори и 18-годишните авантюристки са по-свенливи в еротичните си желания.

Освен това жените на 40+ имат много по-големи шансове да получават оргазъм, отколкото момичетата на 20 г., според американския сайт за запознанства okcupid.com. Неговото изследване по темата установява, че 40% от 20-годишните жени имат проблем с достигането на оргазъм, в сравнение със само 20% от дамите на(д) 40.

“Този проблем при по-младите жени може да се дължи и на силния пол – мъжете на 20 г. все още не са достигнали своята сексуална зрялост”, твърди д-р Дейвид Шнарц и допълва: “Половата зрялост настъпва преди сексуалната, а това означава, че 20-годишните момчета може и да правят много секс, но не значи, че го правят добре.”

Изводът е, че сексът е деликатна работа, и както с много други неща качеството започва да превъзхожда количеството с напредване на възрастта. Но междувременно е хубаво да се усъвършенстваме с много практика.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!