Горещи новини

Седмото издание на ултра крос триатлонa „Лъвско сърце“ завърши успешно

| 13:28

Близо 800 души премериха сили със 140 километровото трасе около ПриморскоЗа седма поредна година триатлонската надпревара „Лъвско сърце“ се проведе в гр. Приморско. На 3 септември близо 800 атлета, от страната и чужбина, застанаха на старта на плаж Перла, като бурното море и калните горски пътища успяха да ги предизвикат повече от всякога. Над 240 участника премериха сили в категория Ултра – последователно преминаване на 3 км плуване в открити води, 116 км планинско колоездене в Странджа планина и 21 км бягане около древните светилища Беглик Таш и Лъвската глава.

На първо място при мъжете в категория Ултра завърши Иван Гръблев с време от 07:33:04. Иван подобри времето си от 2021 година и успя да пребори сили с многократния участник Димитър Карабахчиев – 08:04:29, който завърши на второ място. На трето място се нареди Веселин Данчев, с време от 07:55:32 + 30 минутно наказание поради скъсяване на трасето.

На първо място при жените в категория Ултра завърши четирикратната шампионка Виктория Данова с време 8:58:42. Вики e участвала общо 6 пъти в ултра крос триатлона „Лъвско сърце“. Първите две години се класира в топ 5, а последните четири години се качва на най-високото стъпало. Виктория сподели: „Занимавам се с триатлон от 6 години. Всъщност „Лъвско сърце“ беше от първите триатлони, който успя да ме запали да продължа да се занимавам с това”. На второ място при жените застава Деница Зайкова с време от 09:34:37, на трето Вера Делипавлова – 11:06:04.

Първа от водата сред участниците в цялото състезание излезе Габриела Георгиева със завидното време от 00:32:28. Малко след нея излезе и Лири Херера, участник от Колумбия, която дойде до Приморско в търсене на най-тежкото състезание по крос триатлон в света.

При щафетните участници на първо място в тройните отбори са екипът на VELORAPTOR в състав Георги Янев – плуване, Калин Русев – колоездене, Шабан Мустафа – бягане с време от 6 часа 27 минути и 53 секунди. В надпреварата за приз на двойна щафета се разрази битка между отборите на 2 fast 1 furious и Dentалки Мъже – отбор изграден изцяло от зъболекари. С тях имаше и изцяло дамски отбор от зъботехници, който се представи великолепно.

За седма поредна година Община Приморско предостави институционална и финансова подкрепа на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“. Екипите на РПУ Приморско изкараха над 13 часа на крак заедно с атлетите на „Лъвско сърце“, за да подсигурят тяхната безопасност и се справиха блестящо.

Организаторите на събитието благодарят на всички участници, доброволци и партньори за подкрепата.

Състезанието се организира с подкрепата на: Община Приморско, Adidas; Alphawin; Biofresh; Hec Solar; Lion hotels; Neterra telecommunications, Бургаско, Red Bull, Bryzos, Banditto, DoppelHertz,Pirin Hill, Delfina, ComNet, ICD Soft, SiteMedia Bulgaria, Академия Първа Помощ, Epic Bike Shop.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!