Горещи новини

Сдружение „За достъпна и качествена храна“: Продават ни вода вместо мляко

| 15:44

Течност която визуално прилича на мляко, но химическият им състав е най-близо до водата буквално залива пазара. Това стана ясно при публичното представяне на годишния отчет за дейността на Сдружение „За достъпна и качествена храна“. Сдружението е провело редица изследвания на десетки продукти в рамките на последните 9 месеца.Особено фрапиращ е случаят с производител от Централна България, който обаче продължава да присъства на пазара. Големите вериги и магазини са проявили не само добра търговска логика, но в определен смисъл са изпълнили и функциите на бездействащите институции.

„Абсурдно е, че контролиращите институции вземат отношение по проблема, определяйки некачествените продукти само като „безвредни“, коментира при представянето д-р Андрей Велчев, председател на Сдружение „За достъпна и качествена храна“. Заместник председателят Момчил Димитров допълни, че имитиращият продукт е на двойна цена, а водата в него е същата.

На пресконференцията бе представен и уебсайта на Сдружението – www.zdkh.bg – където има секция за подаване на сигнали от потребители, за съмнения за нередности с качеството на храните. Министерството на земеделието, храните и горите и Българската агенция за безопасност на храните изявиха желание за продължаване на сътрудничеството със Сдружението.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!