Горещи новини

Свикват Националния съвет по демография след потресаващите данни от преброяването

-15:23-Razloginfo.com

Ще задействаме свикването на Националния съвет по демография към Министерския съвет, ще обсъдим конкретни мерки и ще ви ги предложим. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пред депутатите по повод тревожната статистика след преброяването на населението.„За първи път от 80 години сме под 7 милиона, намалели сме с 11 процента или с близо 800 хиляди души за десет години“, изтъкна Нинова. Каквото и да правим, ако няма народ, няма смисъл да го правим. Затова се обръщаме днес към вас – да обединим усилията си по тази тема, допълни тя.

Според нея въпросът не е за един парламент и не е само за този състав на Народното събрание и на Министерския съвет. „Това не е въпрос за един мандат и за политици едномандатници, а за държавници“, коментира тя.

Корнелия Нинова призова на всеки законопроект, който се гледа оттук нататък, да му се прави оценка на въздействие върху демографската криза.

Да сложим начало на реални действия, които ще започнат да решават най-тежкия въпрос – съхраняването на българския народ, каза тя.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!