Горещи новини

Световното в Катар – без бира и извънбрачен секс и още…

| 18:50

Световното първенство по футбол в Катар вече изнерви всички – футболисти, президенти на футболни клубове, но определено най-много подразни феновете и то с основание.Причините са няколко, а основната е свързана с промяната на календара. За първи път Световно първенство ще се проведе през зимата, а не през лятото, а основната на това решение е жегите в Катар. Въпреки много призиви Мондиалът да не се провежда в Катар ФИФА беше категорична и промени изцяло за сезона. Шампионската лига започва по-рано, първенствата приключват до 15 ноември, а Мондиала ще бъде от 21 ноември до 18 декември.

Катар

Дистинацията също не е любима на футболните фенове от цял свят, защото е далеч, но и е доста скъпо. Много фенове, които не изпускат големи футболни форуми няма да бъдат в Катар заради скъпото удоволствие, но и заради невъзможността да се вземат отпуски. Със сигурност през лятото е много по-възможно футболните фенове да отсъстват от работа, но през ноември и декември това не е честа практика.

Без бира

Феновете ще бъдат лишени и от най-ценното си на световните първенства, а именно бирата. На територията на Катар алкохолът е напълно забранен, включително и бирата. Бирата няма да се продава на и около стадионите, а феновете няма да могат да влизат с бира или какъвто и да е било друг алкохол на стадиона. Бирата ще бъде продавана в хотелите, но и цената си е сериозна – 18 долара. По-евтина бира ще има във фензоните около 7 долара, но феновете няма да имат право да пият на друго място бира освен в хотелите или фензоните.

Сблъсъци между феновете 

Това също не е никак за пренебрегване, защото Катар е малка страна и стадионите са наблизо. Така може съвсем спокойно феновете дори да си организират боеве или случайно да се засекат на път за стадиона. Катарските власти все още не са обявили план как точно ще се справят с този проблем.

Без извънбрачен секс 

Ако даден фен прави извънбрачен секс по време на Мондиала в Катар то той ще има много големи проблеми. Ако бъдат хванати прелюбодейците могат да отнесат сериозна глоба, но дори и затвор.

Без никаква дрога 

В Катар ще бъде напълно забранена и дрогата, а тук вече проблемът е доста голям, защото при хващане с кокаин може да бъдеш осъден и на смърт. Глобите за употреба наркотици започват от 50 000 евро, поне 9 години затвор и дори смъртно наказание.

Предупреждения 

Английските власти вече направиха няколко предупреждения към феновете да внимават какво правят в Катар, защото може да не се разминат само с глоба, но с години затвор и смъртно наказание.

Определено Мондиалът в Катар ще е много странен за футболния свят.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!