Горещи новини

Световен експерт идва в България, за да стане част от първата техническа конференция на INSAIT

| 10:29

Д-р Кристина Тутановa е водещ изследовател в Google AI и гост преподавател във Вашингтонския университет, фокусиращ се върху обработката на естествен език с помощта на машинно обучениеВодещ изследовател в Google AI, гост преподавател във Вашингтонския университет, а също и ментор в докторантската програма на института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT), идва в България, за да стане част от първата техническа конференция на INSAIT, която ще се проведе на територията на град София. Д-р Кристина Тутановa е водещ учен, фокусиращ се върху обработката на естествен език с помощта на машинно обучение, като изследванията, които прави, са трансформирали изцяло областта, в която тя работи. Притежава магистърска степен по компютърни науки от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и докторска степен от Катедрата по компютърни науки в Станфордския университет. Преди да стане част от екипа на Google, д-р Кристина Тутанова е работила като водещ изследовател в Microsoft Research.

„INSAIT притежава изключителния потенциал да движи изкуствения интелект, компютърните науки и технологиите в посока развитие, не само в България, но и в Централна и Източна Европа. И това истински ме кара да се вълнувам! Бидейки един от менторите в докторантската програма на института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT), ми бе дадена възможност да споделя своя принос за визията на Института, да насърчавам развитието на талантливи студенти, които един ден ще бъдат следващите изследователи и предприемачи от световна класа, както и да си сътруднича с топ изследователи от звездния екип на INSAIT“, сподели д-р Кристина Тутанова, и добави: „Нещо повече, това е и немалка причина да се върна в родната си страна, която не само положи основите ми в математиката и компютърните науки, но и запали страстта ми към научните изследвания.“

На 30 септември и 1 октомври 2022 година, в иновационния форум „Джон Атанасов“ на „София Тех Парк“, ще се проведе първата техническа конференция на института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). Събитието ще премине под мотото „Emerging Trends in AI and Computing Research“ и ще събере за първи път в България световния елит в областта на информатиката и изкуствения интелект, като неговата цел е да представи технологиите на бъдещето. Конференцията е подходяща за софтуерни инженери, предприемачи, членове на академичната общност, студенти и инвеститори в дълбоко-технологичния сектор. Тя ще се провежда ежегодно като част от мисията на INSAIT за утвърждаване на региона като дестинация за научни изследвания и дълбоки технологии от световно ниво.

Програмата на събитието включва презентации на ключови теми като машинно обучение, компютърно зрение, автономни автомобили, киберсигурност, обработка на естествен език, езици за програмиране, криптография, компютърни архитектури, а също и верификация от световно известни изследователи, повечето от които са част от менторския екип в докторантската програма на INSAIT.

Цената на билета за двудневното събитие е 40 лева, за студенти – 10 лева, за ученици – безплатно.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!