Горещи новини

Световен ден на вятъра

-8:31-Razloginfo.com

Световният ден на вятъра е ежегодно събитие, което се провежда на 15 юни навсякъде по света. Това е ден за преоткриване на вятъра, неговата сила и възможности, с които може да промени нашия свят.

Европейската асоциация за вятърна енергия (EWEA) и Световния съвет за вятърна енергия (GWEC) координират Световния ден на вятъра, чрез мрежа от партньори. Партньор за България е Асоциация на производителите на екологична енергия. В началото, през 2007г., събитието се чества само в Европа, но от 2009г. – и в цял свят. На 15 юни, ежегодно навсякъде по света биват организирани хиляди публични събития.Global Wind Day е денят, когато може да се посетят вятърните централи, да се получат отговори от експерти, да се вземе участие в събитието и да разбере всичко, което е нужно да се знае за вятърната енергия. Европейската асоциация за вятърна енергия – EWEA – и Световният съвет за вятърна енергия – GWEC – координират на Световния ден на вятъра чрез мрежа от партньори. Денят на вятъра започва да се отбелязва първо в Европа през 2007г. и става световен през 2009г.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!