Горещи новини

Световен ден на водата

-10:25-Razloginfo.com

Идеята за честването му е предложена на Конференцията за околна среда и развитието (UNCED) през 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия.

Това е ден, в който да насочим общественото внимание към значението на този безценен ресурс, без който човечеството ни няма как да оцелее и който е на изчерпване – чистата питейната вода, до която всеки човек има право на свободен достъп.

Друга основната цел на Световния ден на водата е да акцентира на наболелите проблеми именно с все по-ограничения достъп до вода за пиене за все повече хора по света, важността на усилията да я пестим и да пазим водните ресурси.

Всяка година честването на Световния ден на водата е свързано с определен аспект на прясната вода.На 22 март правителства и международни организации напомнят публично, че чистата вода е живот, основен ресурс и наследство, което трябва да пазим, защото нашият живот зависи от това, как защитаваме качеството на водата.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!