Горещи новини

Свалят драстично максималната скрост на АМ „Струма“, участъкът, където стана катастрофата, няма Акт 16

-17:56-Razloginfo.com

Регионалното министерство предлага скоростта на движение в участъка на магистрала „Струма“ до Боснек да бъде намалена до 90 километра в час.



В момента максималната скорост там е 120 км/ч. „Пътят Е-79 в участъка между селата Даскалово и Долна Диканя, където стана катастрофата със северномакедонския автобус, в който загинаха 45 души няма Акт 16“. Това обяви регионалният министър Виолета Комитова, която представи резултатите от проверката на ведомството след катастрофата . По думите ѝ през 2007 г. е изготвен АКТ 15 и отсечката е открита от тогавашния премиер. Причината да няма Акт 16 са неприключили отчуждителни процедури.

През 2013 г. този път няма габарити на магистрала. По проект той е с ограничение от 90 км/час, но въпреки това скоростта е вдигната до 120 км/ч, обясни Комитова. „Не можем да твърдим, че скоростта е причина за трагедията, но според нас пътят не отговаря за тази скорост”, подчерта Комитова.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!