Горещи новини

Свалиха Никола Минчев като председател на НС

| 15:40

Отстраняват Никола Минчев от председателското място в Народното събрание. Това решиха депутатите, като от общо 239 гласували народни представители – 125 гласуваха „за“, 113 – „против“ и 1 „въздържал се.



Депутатите поискаха повторен вот, който само потвърди решението.

Един от ПП се въздържа, а против бяха 113 депутати – ПП, БСП, ДБ и независимите.

„За мен беше, е и ще продължава бъде чест, че влязох в Народното събрание, в храма на българската държавност. Още по-голяма чест е, че на 3 декември ме направихте пръв сред равни. Нарочно бягам от думите да застана начело, защото вярвам, че ако председателят смята, че е начело или че, ако наричаният на жаргон „парламентарен шеф“ се изживява като такъв, то той не е за тази позиция“, това заяви Никола Минчев от трибуната на праламента преди гласуването.

Заместникът на Минчев, Мирослав Иванов от ПП определи случващото се като политически цинизъм. И заяви, че никой от вносителите на искането за оставка не е излязъл да се аргументира по същество, защото нямат нито един разумен аргумент. По думите му Минчев през цялото време е спазвал правилника. Г-н Минчев, ако се стигне до нови избори, ние ще се явим отново заедно и ще си спечелим, обърна се той към съпартиеца си.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!