Горещи новини

САЩ: Украйна стои зад атаката с дронове срещу Кремъл

-11:25-Razloginfo.com

Американски служители казаха, че атаката с дронове срещу Кремъл по-рано този месец вероятно е била организирана от украинските служби, предаде „Ню Йорк Таймс“.Американските разузнавателни агенции не знаят кое звено на украинските служби е извършило атаката и не беше ясно дали президентът на Украйна Володимир Зеленски или неговите висши служители са били наясно с операцията. Няма официално потвърждение от Белия дом и ЦРУ, че Киев стои зад атаката.

Американските разузнавателни служби стигнаха до тези изводи, след като анализираха прехванати съобщения, в които както руски, така и украински служители говорят за участието на Украйна. Конкретни доказателства от американското разузнаване обаче няма.

САЩ смятат също така, че Украйна е отговорна за убийството на Даря Дугина, Владлен Татарски и е извършила редица атаки на руска територия. Официално тази информация не се коментира нито от Белия дом, нито от ЦРУ. Администрацията на Байдън е против Украйна да извършва атаки на руска територия, защото това може да доведе до ескалация на войната, пише вестникът.

САЩ са прехванали украински разговори, в които украински служители казват, че смятат страната си за отговорна за атаката, както и руски комуникации, които сочат, че това не е била операция под фалшив флаг, организирана от Русия, допълва изданието. Американски представители казаха, че не смятат, че украинският президент Володимир Зеленски одобрява всички тайни операции. Русия обвини Украйна в опит да убие руския президент Владимир Путин при това нападение. Зеленски твърдо отрича Киев да е замесен в атаката.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!