Горещи новини

САЩ „отрязват клона, на който седят“

-13:37-Razloginfo.com

Просперитетът на ЕС е най-важната основа на американската мощ и влияние в света. Векове наред центърът на американските интереси не е Украйна, а Западна Европа, която има ролята на жертва, пише RS. Въпреки провала на контранастъплението американският истаблишмънт продължава да говори за доставки на оръжие и военна подкрепа за Украйна. Но те пропускат да обмислят или игнорират последствията за Европа и за американските интереси там.Италия има радикално консервативно правителство на власт. Французите са готови да изберат Марин Льо Пен за президент още утре. В Швеция Националистическата партия е на второ място по брой привърженици. Германците са загрижени за състоянието на икономиката си, не вярват на елита и все повече симпатизират на десните партии. Нивото на тяхната подкрепа се увеличи значително поради задълбочаващата се икономическа рецесия, в която Германия изпадна до голяма степен поради конфликта в Украйна.

Успехите на Германия бяха неразривно свързани с евтините, големи и надеждни доставки на руски газ. Сега кризата разкри структурни дефекти в германската икономика. В резултат на това се заговори доста сериозно за деиндустриализацията на Германия.

Ние вярвахме, че Русия ще бъде първата, която ще се поддаде под бремето на икономическия стрес в условията на война. Но какво ще стане, ако Германия се спъне първа?„, пише германският историк Тарик Сирил Амар.

И така, подкрепяйки и разпалвайки украинския конфликт, Съединените щати със собствените си ръце „отрязват клона, на който седят“.

Източник: cross.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!