Горещи новини

Санкционираха близо 40 000 при специализираната операция

| 14:14

Продължава специализираната операция за проверка на пътя, инициирана от Кирил Петков часове след като Георги Семерджиев блъсна у уби две момичета. До момента са санкционирани близо 40 000 нарушители.Започват и активни проверки срещу към водачи, които шофират с отнети книжки или без да имат изобщо свидетелство за управление на автомобил.

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров е разпоредил на директорите на Столичната полиция и на областните дирекции на МВР в страната да предприемат допълнителна организация по отношение на контрола на неправоспособни водачи, както и на такива, които са лишени от право да управляват леки автомобили.

Специални мерки ще бъдат взети и по отношение на собственици на коли, които допускат или предоставят управлението на автомобилите си на хора, които нямат шофьорска книжка.

В отделна точка на документа главният секретар разпорежда във всеки случай, при който е установено подобно нарушение, да се взема отношение не само по отношение на водача, но и към собственика, когато има основание за това.

За пореден ден продължава операцията на СДВР и на областните дирекции на МВР в страната срещу водачи, които управляват автомобили под въздействието на алкохол и наркотици.

Снощи в столицата беше задържан водач, чиято проба с дрегер показа 5,11 промила алкохол. Освен това при проверка водачът се оказа, че е употребил и канабис. Той е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!