Горещи новини

Само 4 са свободните легла за интензивно лечение на COVID пациенти в болниците в Пиринско

-15:12-Razloginfo.com

Само 4 са свободните легла за интензивно лечение на COVID пациенти в болниците в Благоевградска област, съобщиха от Регионална здрава инспекция – Благоевград. Епидемична обстановка в региона към 1 ноември показва, че новооткритите случаи на коронавирус през последното денонощие са 56 броя.Заболеваемост на 14-дневна база е 841 броя на 100 000 души. Заетите легла в лечебните заведения за неусложнени случаи са 364 броя, а за интензивно лечение – 17. Свободните легла за неусложнени случаи са 63, а за интензивно лечение – 4.

Лицата под домашна каратнина са 4671 лица. Общо ваксинирани са 98 727 лица. Брой ваксинации със завършен курс – 52 668. Брой поставени бустерни дози – 427.

В няколко общини учениците са изцяло на онлайн обучение. Това са Благоевград, Петрич, Сандански, Белица, Якоруда, Кресна и Струмяни. На ротационен принцип са учениците в Гоце Делчев, Разлог, Симитли и Банско.

Общините, в които заболеваемостта е под 500/100 000 и учебните занятия се провеждат присъствено са Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!