Горещи новини

Само учениците от 5 до 12 клас в Пиринско минават на онлайн обучение от понеделник

| 21:29

Учениците от V до XII клас в Благоевградска област преминават в дистанционно обучение от понеделник, за една седмица.

Заповедта е на РЗИ-Благоевград. Тя идва след заседание преди дни на Областния кризисен щаб, на което беше решено, че заради увеличения драстично брой заразени в Благоевградска област, от понеделник ще има нови, по-строги мерки и ограничения, информира БНТ.

Тогава беше обсъдена и възможността всички ученици да преминат в дистанционно обучение.

Според разпорежданията на РЗИ обаче, за периода от 24 до 28 януари присъствено ще останат да се обучават малките ученици от 1 до 4 клас. На тях ще се правят тестове за COVID 19 по веднъж седмично.

Според заповедта на здравната инспекция лицата под 18-годишна възраст няма да се допускат до обществени места без придружител след 20:00 часа, отново от понеделник.

Заради увеличения брой заразени с коронавирус, съдилищата в Югозападна България също ограничават работата си през следващите 2 седмици.

До 4 февруари включително в Окръжния и Районния съд в Благоевград по преценка на съдиите ще се извършва отлагане на дела, в които броят на страните и участниците не позволяват спазване на противоепидемичните мерки.

Ако няма възможност за отлагане на дела, то те ще може да се гледат при закрити врата или чрез видеоконферетна връзка. Изключение се прави за разглеждането на мерките за неотклонение.

Източник: E79News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!