Горещи новини

Само за пияници! Какво да ядем преди пиенето на алкохол, за да избегнем махмурлука?

-15:36-Razloginfo.com

Всички добре знаем, че алкохолът крие своите рискове за нашето здраве, особено когато ни се случи да прекалим. Въпреки това, има специфични начини да се подготвите и да сведете до минимум потенциалните негативи, преди да се впуснете във веселба с питие в ръка. Избирането на правилните храни преди да се насладите на чаша алкохол може да ви спаси от глада, ще ви помогне да поддържате електролитите си в равновесие и да намалите коварния махмурлук на следващия ден.Сьомгата е звезда в категорията на храните, подходящи при прием на алкохол, благодарение на своето богато съдържание на омега-3 мастни киселини, които са известни с многобройните си ползи за здравето. Има изследвания, които посочват, че омега-3 може да има роля в ограничаването на отрицателните ефекти от алкохола, включително мозъчните възпаления. Освен това, сьомгата е отличен източник на протеини, които могат да забавят усвояването на алкохола в тялото.

Храните с високо съдържание на протеини, като яйцата, са идеални за консумация преди празнуване с алкохол, като помагат да запълните стомаха си и да забавите усвояването на алкохола. Протеините са изключително съществени за поддържането на ситост за дълги периоди, което може ефективно да предотврати изненадващия глад, който често се появява след пиенето.

Бананите са чудесен избор за консумация преди пиене, тъй като са богати на фибри, които забавят абсорбцията на алкохола, и калий, който помага за избягването на дисбаланса на електролитите, често срещан при употреба на алкохол.

Неподсладеното кисело мляко е идеален избор за хранене преди нощ на забавления с алкохол, предлагайки добър баланс между белтъчини, мазнини и въглехидрати, и поддържайки ви сити, за да избегнете алкохол-индуцирания апетит.

И накрая, сладките картофи са не само великолепен източник на калий за баланс на електролитите, но и предлагат богатство от сложни въглехидрати, които се разграждат бавно, предлагайки смекчаване на ефектите от алкохола.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!