Горещи новини

Само за ден: МВР спипа 9 пияни и 12 дрогирани зад волана

-19:28-Razloginfo.com

През изминалото денонощие са установени общо девет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. Четирима от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, пет – с над 1,2 на 1000, а двама са отказали да бъдат тествани.Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 12 водачи, а шест са отказали да бъдат тествани.

Общо 10 066 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 194 водачи и пътници. Съставени са 2469 фиша и 675 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на превозни средства от неправоспособни шофьори.

Двама души са загинали, а 23-ма са ранени при 20 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. В София са регистрирани две тежки и 20 леки пътнотранспортни произшествия. Пострадали са двама души, жертви – няма.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!