Горещи новини

Само за ден: МВР залови нови 28 пияни и 10 дрогирани водачи на пътя

| 18:22

В рамките на изминалия ден са установени общо 28 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 15 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 – с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 души, а двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.Това съобщават от пресцентъра на МВР във връзка с акцията за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

8037 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 149 водачи и пътници, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Съставени са 2013 фиша и 592 акта за установени административни нарушения.

От обобщените данни – по метода „линеен контрол“ са проверени 1776 МПС и 2228 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 530 фиша и 149 АУАН. Установени са трима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама – с над 1,2 промила. Двама са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!