Горещи новини

Самолетът, нарушил въздушното пространство на България, не представлява заплаха

-13:53-Razloginfo.com

Министърът на отбраната Драгомир Заков даде изявление във връзка със нарушение на малък самолет, навлязъл във въздушното пространство на България.Самолетът е прелетял през въздушното пространство на няколко държави – Словакия, Унгария, Румъния, замалко е бил в Сърбия и след това е навлязъл в българското въздушно пространство, като веднага е засечен от изтребители, обясни Заков.

„В нито един момент самолетът не беше заплаха за цивилна или военна инфраструктура в България. Летеше на ниска височина, тоест, труден за прихващане от изтребители по този начин, но беше следен през цялото време. Локализиран е къде е кацнал и в момента МО извършва съответните действия за установяване на причините“, увери той.

Мястото на кацане все още е следствена тайна, уточни министърът.

В унгарското въздушно пространство е бил съпровождан от унгарски изтребители, а в Румъния – от румънски и американски Ф-16, базирани в авиобаза Фетеш. Изтребителите са изпълнявали задачи по охрана на въздушното пространство и през цялото време са съпровождали самолета-нарушител.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!