Горещи новини

Самоводската чаршия във Велико Търново става пешеходна зона през туристическия сезон

| 18:14

Улицата на занаятите във Велико Търново, която е един от най-посещаваните туристически обекти в града, се затваря за автомобили между 10 и 20 часа.Ограничението влиза в сила от 15 юни, посочиха от Община Велико Търново в отговор на недоволството на туристите и на занаятчиите от невъзможността за нормално пешеходно движение по алеята на занаятите, където в дюкяни и работилници се опазват и популяризират над 20 старинни български производства.

Живеещите в района ще могат да използват улиците „Въстаническа“ и „Поп Матей Преображенски“ за преминаване с автомобили.

Монтирано е специално ограничително съоръжение за автомобилите на Самоводската чаршия, а устройства за управлението му ще получат Спешна помощ, пожарната и полицията, за да имат безпрепятствен достъп.  Контролът на новата организация на движение ще се осъществява от Общината.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!