Горещи новини

Ръцете издават болестите, от които страдате

-20:17-Razloginfo.com

Факт е, че ръцете издават много повече за вас, отколкото предполагате.Именно те са една от първите части на тялото, които започват да издават признаците на стареене. Освен това могат да бъдат индикатор за редица здравословни проблеми.

Медиците твърдят, че състоянието на ръцете ви може да бъде резултат от някои здравословни промени, случващи се в тялото.

Ако забележите някой от симптомите, които ще изброим в редовете по-долу, най-добре би било да се консултирате със специалист.

Ето кои са тези симптоми:

Потни длани

Няколко са причините, които биха могли да доведат до изпотяване на дланите ви. Една от тях е стресът, а другата е свръхактивност на щитовидната жлеза.

В случай на хиперхидроза (прекомерно изпотяване) бихте могли да прибегнете до употребата на антиперспиранти.

Освен това може да се доверите и на специалните медицински процедури, предназначени за този проблем.

Същевременно би било добре да сведете до минимум приема на алкохол и да се научите да контролирате нивото на стрес.

Зачервени длани

Медиците посочват, че основната причина за зачервяването на дланите са чернодробните проблеми. Това важи с особена сила, ако сте на над 50-годишна възраст. Обикновено зачервяването се появява върху външната част на дланта.

Промяната в хормоналния баланс също може да доведе до подобна проява, тъй като тя причинява разширяване на кръвоносните съдове.

Дланите ви биха могли да се зачервят и ако страдате от ревматоиден артрит.

Най-добре би било да потърсите специализирана лекарска помощ, ако забележите подобна проява.

Треперещи ръце

Ако ръцете ви треперят, това може да е знак за сериозен здравословен проблем, един от които е Болестта на Паркинсон.

Поради тази причина потърсете по най-бързия начин консултация със специалист. Междувременно сведете до минимум приема на алкохол и кафе, тъй като те също могат да предизвикат този проблем.

Не е изключено да имате твърде високи нива на тревожност или пък натрупване на стрес.

Мравучкане и загуба на чувствителност

Може би напоследък често ви се случва да се събуждате с усещането, че сте изгубили чувствителността си в някои части на тялото. Когато пък се опитате да ги раздвижите, получавате изтръпване.

Не бързайте да се притеснявате, тъй като в нередки случаи подобно усещане се получава, когато сте притискали някой нерв твърде дълго време.

Въпреки това е добре да се прегледате, тъй като изтръпването може да е признак за наличието на цервикална остеохондроза, синдром на карпалния тунел, нараняване на брахиален плексус, диабет, анемия или пък венозна тромбоза на крайниците.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!