Горещи новини

Ръст на пияните и дрогирани шофьори през 2021 г.

| 10:50

От началото на годината на територията на страната са станали 611 тежки произшествия, при които са загинали 49 души, а ранените са 738. Освен превишената скорост, враг номер 1 на шофьорите са алкохолът и наркотиците. В петък вечерта се проведе специализирана полицейска операция на територията на София.

Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“ заяви, че се отчита ръст на пияните и дрогирани шофьори за 2021 г., но е трудно да се определи дали това се дължи на увеличаването на броя на тези водачи или на засиления контрол от страна на органите на реда. Нарушителите най-често са употребили алкохол и на следващо място – наркотични вещества, сред които амфетамини, метамфетамини и марихуана. „Статистиката показва, че по-млади водачи до 41-годишна възраст установяваме доста повече случаи. Притеснителен е броят на доста младите водачи, нередки са случаите на 18- до 20-годишни шофьори, които си позволяват да сядат зад волана, след като са употребили алкохол или наркотични вещества“, допълни Лъчезар Близнаков.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!