Горещи новини

Ръст в цените на куриерските услуги

| 9:21

Ръст в цените на куриерските услуги. Причината са увеличените разходи на фирмите за гориво, както и пътните такси.Увеличението е с около 1 лев за пратка с тегло 1 кг. между офиси. Експертите не очакват да има отлив на клиенти заради по-високите тарифи. Самите клиенти обясняват, че ще се стараят да ограничат изпращането.

Една от големите български куриерски фирми обясни вдигането на цените си с повишението на цените на горивата и различните пътни такси. Втора фирма също е включила този компонент в ценообразуването си. Според интернет търговците увеличението е неизбежно.

„Инфлацията сериозно увеличава не само разходите за енергия, горива и ток, така че тази стъпка е разбираема и не мисля, че съществено ще повлияе негативно на пазара. Доставката доста често е и безплатна, тоест да, може да се отрази малко на цената на разходите на търговците. В повечето случаи при по-големи поръчки те ще я приемат тази цена”, коментира пред NOVA Любомир Русанов от Българската Е-комерс Асоциация.

Ако има отлив на клиенти, то очакванията са да е краткотраен. „Дори да има някакво малко сътресение, то може би ще е в рамките на седмица-две и след това ще се възстанови”, смята Русанов.

През миналата година оборотът на интернет търговията у нас възлиза на над 1 млрд. лв., като над 90% от покупките са минали през куриер.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!