Горещи новини

Руснаците се втурнаха да купуват употребявани автомобили от чужбина

| 11:04

Специалисти от услугата Avito Auto проведоха проучване, по време на което установиха, че в Русия през последните два месеца броят на обявите за продажба на употребявани автомобили, внесени от чужбина, се е увеличил с 43.5% спрямо 2021 г. Освен това търсенето на чуждестранни модели се е увеличило с 93.3 процента. Купувачите не се спират от цената, която е нараснала със 72.9 процента, както и от експлоатационните проблеми, които могат да възникнат след закупуването на такива превозни средства.Поради трудната ситуация на руския автомобилен пазар, употребяваните автомобили от други страни се превърнаха в алтернатива за местните купувачи. В допълнение, големия асортимент от такива машини също играе важна роля. Япония се превърна в основния външен пазар за руснаците. Най-популярните модели са Honda Freed, Nissan Leaf, Toyota Alphard, Honda Stepwgn, както и Toyota Land Cruiser Prado, Honda Fit, Nissan Serena и Toyota Camry.

Специалисти съветват руснаците да бъдат изключително внимателни, когато купуват автомобили в чужбина. Освен проверка на техническото състояние, новите собственици трябва да спазват процедурата за митническо оформяне, тъй като „сивите“ схеми за придобиване могат да доведат до допълнителни проблеми от гледна точка на закона, както и до последваща смяна на собствеността .

Експертите препоръчват да не се търсят начини за заобикаляне на митниците, но това не спира руснаците. В края на април дефицитът на руския автомобилен пазар доведе до факта, че в страната започнаха да се внасят масово автомобили от Близкия изток. В същото време купувачите дори не се смущават от факта, че някои модели може да не са подходящи за местните метеорологични условия.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!