Горещи новини

Руското МО: Украинска диверсионна група подпалила сграда в Запорожската АЕЦ с цел провокация

| 11:33

През нощта на територията в съседство със Запорожската АЕЦ киевският режим се опита да осъществи чудовищна провокация, съобщиха от руското министерство на отбраната.Около 2 часа сутринта, докато патрулира в защитената зона в близост до гарата, мобилен патрул на Националната гвардия беше атакуван от украинска диверсионна група – от прозорците на няколко етажа на учебно-тренировъчен комплекс, разположен извън електроцентралата, силен огън от стрелково оръжие беше открита на Националната гвардия.

Огневите точки на украинските диверсанти бяха потушени с ответен огън от стрелково оръжие. Напускайки сградата, украинската диверсионна група подпалила сградата.

Сега персоналът на Запорожската АЕЦ продължава да работи както обикновено, поддържа съоръженията на централата и следи радиоактивната обстановка. Радиоактивният фон в района на централата е нормален.

Изявленията на Зеленски относно предполагаемата заплаха за електроцентралата и преговорите му със Съединените щати и Великобритания, които незабавно последваха събитията в Запорожската атомна електроцентрала, не оставят никакво съмнение

„Всичко това свидетелства за престъпните намерения на режима в Киев или за пълната загуба на контрол от Зеленски върху действията на украинските диверсионни групи с участието на чуждестранни наемници“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!