Горещи новини

Руското министерство на отбраната: Цивилните жители на Киев могат свободно да напуснат града по магистралата Киев-Василков

| 13:09

Цивилните жители на Киев могат свободно да напускат града по магистралата Киев-Василков, тази посока е безопасна, каза говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, съобщава „Интерфакс“.„Искам още веднъж да подчертая, че въоръжените сили на Руската федерация нанасят удари само по военни цели. Нищо не заплашва цивилното население“, добави той.

„Ръководството на Украйна и властите на града, след като обявиха полицейски час, убеждават жителите на столицата да останат в домовете си. Това за пореден път доказва, че режимът в Киев използва жителите на града като „човешки щит“ за националистите, които са разположили артилерийски части и военна техника в жилищните квартали на столицата“, каза генералът.

Според него „в Киев се развихрят и въоръжени банди от мародери, разбойници и националисти, получили оръжие в резултат на престъпното решение на властите да го раздадат безконтролно на населението“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!