Горещи новини

Руски космонавти се облякоха с цветовете на Украйна

| 18:37

Трима руски космонавти пристигнаха на Международната космическа станция в костюми с цветовете на украинския флаг. Смята се, че по този начин те се противопоставят на руската инвазията в Украйна. Тримата мъже бяха първите качили се на станцията, откакто Русия нападна източната си съседка миналия месец.


Денис Матвеев, Олег Артемиев и Сергей Корсаков пристигнаха на МКС след тричасов полет. Те излетяха от космодрума Байконур в Казахстан, който е собственост на Русия. Тримата потеглиха към Космоса в традиционните си бели униформи.

„Поздравления за успешното скачване“, съобщи няколко минути след пристигането им неизвестен глас от руското управление на мисията. Няколко часа по-късно се отвориха два чифта люкове и тримата усмихнати мъже долетяха в космическата станция един по един, облечени в ярко жълти космически костюми със сини акценти.

Космонавтите бяха топло посрещнати на борда, прегръщайки и поздравявайки колегите си от екипажа, които са руснаци, американци и германци.

Триото носеше ярко жълти космически костюми със сини акценти, вместо стандартната си синя униформа.

Международната космическа станция е съвместен проект между Русия, Америка, Канада, Япония и няколко европейски страни. От Русия все още не са коментирали проявата.
В последствие се оказа, че космонавтите са завършили Бауманският университет към МГУ. В чест на него са в жълто синьо, а това е герба на университета.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!