Горещи новини

Руски кораб атакуван с дронове в Черно море

-10:56-Razloginfo.com

Руското министерство на отбраната съобщи, че украински дронове са атакували руския разузнавателен кораб „Иван Хурс“ на 140 километра североизточно от Босфора, информира Руската служба на Би Би Си.Според руското военно ведомство в атаката са участвали три украински надводни дрона. Игор Конашенков, говорител на руското министерство на отбраната, каза, че „всички вражески безпилотни катери са унищожени чрез стрелба със стандартното въоръжение на руския кораб“.

Руското министерство на отбраната също публикува кадри, за които твърди, че показват унищожаването на лодките. Кратко видео, публикувано в телеграм канала на министерството, показва поне една ударена лодка.

Изявленията на руското военно ведомство за атаката срещу кораба „Иван Хурс“ не бяха коментирани от руска страна.

Припомняме, че на 25 април украинските власти потвърдиха, че Киев стои зад атаката от надводни дронове в залива на Севастопол от 24 април, но отхвърлиха твърденията на Русия, че тези действия са застрашили функционирането на хуманитарния зърнен коридор.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!