Горещи новини

Руски депутат: Пълен бойкот на българското море! Ходете в Гърция, Турция и Кипър

| 18:40

Високопоставен руски депутат отправи призив към сънародниците си да бойкотират българското Черноморие заради изгонването на 70 руски дипломати от правителството в оставка на Кирил Петков.Апелът дойде от Владимир Джабаров- заместник-председател на Външната комисия на Съвета на федерацията ( горна камара на руския парламент). 69-годишният бивш генерал от КГБ призова руски крак повече да не стъпи в нито един български морски курорт.

„Какъв смисъл има руснаците да ходят в България? Спрямо Черно море нашият Сочи е с пъти по-привлекателен. Без руснаците и уважаващите себе си европейци няма да отидат в България, а ще предпочетат Кипър, Гърция и Турция“, заяви Джабаров, цитиран от ТАСС.

Депутатът отбеляза, че той е почивал за последно в България в 1999 година. „Когато отидох,  вече го нямаше СССР с неговата щедра помощ към българите. И всичко се рушеше. Сега едва ли е кой знае колко по-добре“, изказа се неподготвен Джабаров, който явно няма представа как изглеждат в момента българските курорти.

Сенаторът всъщност няма шанс скоро да припари на нашето Черноморие, защото е включен в черния списък на ЕС на руски граждани, на които са наложени санкции.

Само преди два дни Джабаров заплаши, че отказът на Литва да позволи преминаването на стоки, които са обект на европейски санкции, към руския балтийски анклав Калининград може да доведе до военен конфликт.

„Руската държава трябва да защитава своята територия и да гарантира нейната сигурност“, заяви той. И допълни: „Ако видим, че дадена заплаха за нашата сигурност е свързана с териториална загуба, ние със сигурност ще предприемем крайни мерки и нищо няма да ни спре“, закани се Джабаров, който е роден в Узбекистан, но се определя като арменец с руско самосъзнание.

Междувременно руски медии пишат, че около 350 000 руснаци, които са собственици на имоти по курортите по българското Черноморие, също трудно ще стигнат до България, защото в момента между двете страни няма самолетни връзки.

Броят на руснаците, които избират българското море, започна драстично да намалява още преди войната в Украйна.

През 2021 година 85 000 руски туристи са дошли у нас на море. Това е 78% по-малко в сравнение с предпандемичната 2019 година, когато страната ни е била посетена от 397 000 руски летовници.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!