Горещи новини

Руският краен националист Стрелков: Путин да слезе от розовото пони! Губим войната скоро

| 13:01

Популярният и много влиятелен руски националист Игор Гиркин-Стрелков отправи нова порция критики към военното управление в Москва. Известният и като терорист Стрелков предупреди, че остава малко време преди загубите на фронта в Украйна от тактически да се превърнат в съвсем сериозно поражение.В канала си в Телеграм той потвърди, че ВСУ са успели да превземат Високопиля в Херсонска област и определи това като „чувтвителен тактически неуспех“.

Стрелков се подигра на последните заявки на чеченския лидер Рамзан Кадиров, който обяви, че неговите брадати войници са предприели нова офанзива в Донбас.

„Няма да коментирам подробно изявленията на Рамзан Ахматович. Просто ще ви напомня, че всички негови предишни изявления за „конкретни“, „ефективни“ и други „етапи“ се оказаха… как да го кажа по-меко… „не отговаряха на действителността“, написа той в Телеграм.

Руския краен националист обяви, че е песимист, наблюдавайки хода на бойните действия.

Не очаквам НИКАКВИ големи успехи на руските въоръжени сили през следващите 2-3 месеца. А какво ще стане след това? След това промяна може да има, ако Кремъл престане да „лети на сини облаци на розови понита“ и намери сили да погледне истината в очите“, категоричен е Гиркин-Стрелков.

Според него е крайно време специалната военна операция да бъде заменена от истинска война (с военно положение, мобилизация на армията и икономиката и т.н.).

„Но ако кремълските старейшини не се решат да направят това, след 2-3 месеца ще имаме не тактическо поражение, а съвсем сериозна загуба. И това е – подчертавам – една доста оптимистична прогноза (по отношение на началния момент на бъдещите поражения)“, написа терористът в Телеграм.

Стрелков е издирван от 2014 г. от властите в Киев военнопрестъпник. Той бе командир на незаконните въоръжени формирования в Донбас, които запалиха войната в Украйна. За целта той получаваше щедро финансиране от близкия до Кремъл олигарх Константин Малофеев. Бившият полковник от ФСБ, който бе министър на отбраната и един от лидерите на сепаратистите от т. нар. ДНР, се смята и за основния заподозрян за свалянето на малайзийския Боинг-777, на борда на който загинаха 298 души.

След началото на войната в Украйна Гиркин-Стрелков обаче изобщо не пести критиките си към Кремъл. Смятан е за последовател на крайните нацисти в руската политика, които обвиняват Путин в мекушавост и нерешителност. Във видеопосланията си напоследък той често говори за това, че генералите в руската армия и ръководството на Министерството на отбраната в Москва са идиоти, които ще загубят войната, и че рискът Русия да се разпадне е много голям.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!