Горещи новини

Руските танкове са на 80 км от Киев

-10:34-Razloginfo.com

Руските танкове настъпват към Киев и вече са на по-малко от 80 км от столицата.По информация на няколко руски и украински канали в Телеграм на около 80 км от столицата – край селището Иванков, се е завързало сражение. В опит за забавяне на нашествието местните въоръжени сили са взривили ключов мост в района.

Танкови части към Киев се придвижват и от изток. Руски войски са отцепили всички населени места в Сумска област – на около 300 км от столицата. Именно оттам минават танковете към столицата.

В същото време експлозиите в Киев се подновиха, като вече вият сирените за въздушна опасност. Десет хиляди въоръжени доброволци патрулират в столицата заедно с редовната войска.

В режим „тревога“ са включени и известителните системи на Лвов, Одеса и Виница.

Взривове гърмят и в други украински градове, които очакват руска инвазия. На ракетен удар е подложено летище „Ривне“ край историческия град Ровно в северозападната част на страната.

От украинската армия предупредиха вчера, че Русия иска да блокира Киев и да създаде наземен коридор с Крим и Приднестровието.

Властите съобщиха още, че след нахлуването правителството е изгубило контрол над територии в южната част на страната. Новината е от регионалните власти в Херсон. Областта около Хеническ също вече не е под украински контрол.  Съществуват опасения, че Русия може да се опита да нахлуе с десант и Одеса, след като вече превзе близкия остров Змейньй.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!