Горещи новини

Руската пропаганда пак стана за смях: армията на Путин 4 пъти превзема един град

| 9:52

Руската пропаганда до такава степен се е оплела в лъжи, че вече „денацифицира“ едни и същи населени места в Украйна по няколко пъти. Изданието „Проект“ анализира всички изявления на представителя на руското военно министерство Игор Конашенков и откри много несъответствия в тях.Кремъл продължава да крие от руските граждани броя на убитите руски войници в тази безсмислена война, започната непредизвикано от Владимир Путин на 24 февруари, защото това може да обърне обществените настроения. Русия търпи огромни загуби в човешка сила и военна техника. Игор Конашенков, началник на отдела за информация и масова комуникация в Министерство на отбраната на РФ, често се появява по телевизията, за да лъже за случващото се на украинска земя.

Анализът на лъжите на Конашенков показва, че той е докладвал два пъти за превземането на 25 населени места в Украйна. Четири пъти е съобщил за превземането на град Кременная (Луганска област), а по три пъти е съобщавал за превземането на населените места Боровенки, Тарамчук и Новомайорска. В прессъобщенията са откривани и несъществуващи топоними – например „Павлоградска област“.

Руската пропаганда освен това е съобщила за унищожаването на 84 дрона „Байрактар“ – много повече, отколкото има Украйна. Това е с поне две дузини повече от официално известния брой дронове, с който разполага Киев. Броят на предполагаемите унищожени бронирани машини на Украйна (3800) значително надвишава техния брой не само в началото на войната (според руските оценки 2416), но и като се вземат предвид възможните доставки от Запад по време на войната (около 700).

Руската пропаганда продължава всекидневно да изрича лъжи, а често те идват от най-високо ниво. Президентът Владимир Путин нагло излъга, че руската армия „не нанася удари по граждански обекти“ в Украйна, макар че от началото на инвазията 120 000 жилищни сгради са унищожени. Външният министър Сергей Лавров пък отрича Русия да води война в Украйна. Всеки ден руският агресор извършва ужасяващи военни престъпления в Украйна, убивайки невъоръжени цивилни, сред които и деца. 341 деца са убили убити от руската армия до този момент. Има доказателства за 20 000 военни престъпления, извършени от окупаторите.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!