Горещи новини

Русия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 за ден

-17:37-Razloginfo.com

Русия регистрира най-високия брой жертви за един ден от избухването на пандемията, докато страната се бори с рязко нарастване на инфекциите, предизвикани от силно заразния щам Делта. Официално властите отчетоха 652 смъртни случая от коронавирус за ден.

Рекордно голям брой ежедневни смъртни случаи – 119 – също е отчетен във втория по големина руски град Санкт Петербург, който трябва да бъде домакин на четвъртфинал на Евро 2020 в петък. Някои експерти смятат, че Русия значително подценява смъртните случаи от коронавирус, като отчитат само случаите, когато е установено, че COVID-19 е основната причина за смърт след аутопсията. Инфекциите в национален мащаб са нараснали с 20616, което увеличава броя на случаите в Русия до близо 5,5 милиона – петият най-висок в света.Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че вариантът „Делта“ представлява 90% от случаите в столицата. За да ограничи разпространението на инфекциите, кметът нареди на московските фирми да изпратят у дома 30 на сто от неваксинираните служители и ресторантите да допускат вътре само клиенти, които са били ваксинирани или са преболедували болестта през последните 6 месеца.

Москва стана и първият руски град, който въведе задължителни ваксинации, изисквайки поне 60% от работещите в сферата на услугите да бъдат напълно ваксинирани до средата на август. Няколко руски региона последваха примера, изисквайки определени групи граждани да получат по една доза от руските ваксини.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!