Горещи новини

Русия разшири списъка с неприятелски страни

| 17:46

Руският премиер Михаил Мишустин подписа заповед за добавяне на редица нови държави към списъка на неприятелските държави. Това съобщиха от правителствената пресслужба.Добавени към списъка с неприятелски държави:

  • Гърция
  • Дания
  • Словакия
  • Словения
  • Хърватия

Това означава, че сега в тези страни дипломатическите мисии и техните консулски служби ще имат ограничени възможности за наемане на лица. В Гърция такъв лимит ще бъде 34 души, в Дания – 20, Словения – 16. В същото време Словения и Хърватия изобщо няма да имат право да наемат хора в своите дипломатически мисии и консулски служби.

Отбелязва се, че списъкът на неприятелските държави не е пълен и може да се разшири. Той включва държави и територии, които извършват неприятелски действия срещу Руската федерация. Списъкът с държави вече включва САЩ, Украйна, почти всички страни от ЕС, Австралия, Канада, Япония, Великобритания и редица други.

Припомнете си, че на 17 юни анкета на Левада център показа най-недружелюбните страни за Руската федерация. Лидерите са Украйна, САЩ и Германия.

По-рано Руската федерация се оттегли от мирния диалог с Япония за връщането на Курилските острови , а също така отмени безвизовото пътуване за японците в отговор на санкциите.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!