Горещи новини

Русия повишава митото върху износа на слънчогледово олио

| 13:38

От 1 април 2022 г. митото върху износа на слънчогледово масло от Русия ще се увеличи на 313 долара в сравнение с 260,1 долара през март 2022 г., става ясно от публикувани материали на Министерството на земеделието.Митото се изчислява на базата на индикативна цена от 1 447,2 долара за тон.

Съгласно решението на правителството, от 1 септември 2021 г. до 31 август 2022 г. на слънчогледовото олио ще бъде наложено плаващо експортно мито в размер на 70 %. Тя се начислява върху разликата между базовата цена (1 000 долара на тон) и индикативната цена (средноаритметична стойност на пазарните цени за месеца), намалена с коригиращия фактор (50 долара на тон).

Понастоящем се прилага експортно мито за слънчоглед, изнасян от Русия извън ЕЕС. Според руското правителство това ще спомогне за регулиране на обема на износа и за преориентиране на участниците на пазара към износ на селскостопански стоки с висока добавена стойност.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!