Горещи новини

Русия официално забрани Facebook и Instagram, съдът призна Meta за екстремистка организация

| 18:25

Съдът в Москва призна американската компания Meta за екстремистка организация и забрани Facebook и Instagram в Русия.„Удовлетворява се искането на Генералната прокуратура за забрана на дейността на компания Мета”, обяви решението съдия Олга Солопова. От съда уточниха, че решението влиза в сила незабавно.

По-рано днес представител на корпорацията заяви, че руският съд няма право да разглежда заявлението на Генералната прокуратура и настоя да се прекрати производството по делото.

От Meta съобщиха, че на компанията не ѝ е било предоставено достатъчно време за изготвяне на позиция и поискаха назначаването на лингвистична експертиза – искане, което съдът отхвърли.

Генералната прокуратура на Русия подаде на 11 март заявление в съда за признаване на компания Meta за екстремистка организация и настоя да бъде прекратена дейността ѝ на територията на русия.

По-късно Следственият комитет повдигна наказателно дело срещу корпорацията заради незаконните призиви на Facebook и Instagram към насилие срещу руски военнослужещи.

В съда представител на Meta заяви, че „след обществения дебат“ компанията вече е променила политиката си и смята, че „русофобията и призивите за насилие срещу руски граждани са неприемливи“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!