Горещи новини

Русия отряза газа за Германия

-22:07-Razloginfo.com

По тази тръба се доставя синьо гориво от Русия през Полша за Германия. В последните месеци обаче се използваше главно в обратна посока – за връщане на газ обратно към Полша.

Физическият изходен поток в измервателната точка Mallnow на границата с Германия е бил 13 218 713 киловатчаса (kWh/h), преди да паднат на 0.

Малко по-рано тази вечер еврокомисарят по енергетика Кадри Симсън предупреди, че „всяка държава от ЕС може да е следващата“.

Решението на Газпром да спре доставките на газ за България и Полша е „повратна точка в настоящата криза“, каза тя.

Симсън коментира спрените доставки на газ от Русия след среща на министрите на енергетиката на ЕС, които обсъждаха как Съюзът да отговори на спрения газ за България и Полша.

Комисарят по енергетиката допълни, че въпреки че няма непосредствена заплаха за европейските доставки на газ, несигурността на ситуацията означава, че държавите-членки трябва да разгледат националните си планове за извънредни ситуации, да пълнят хранилищата си преди зимата, и да диверсифицират енергийните източници извън руските изкопаеми горива.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!